Dina senaste sökningar
Doktor

Blir det ett svinkallt januari?

Då och då när vintern kommer sent så blir tenderar det att bli rejält kallt de sista vintermånaderna. Vi på Tempra.se tycker då att det kan vara läge att ta sig en rejäl titt på långtidsprognosen för januari för att se om det blir uthärdligt eller grisakallt.

Här bjuder vi på årets första prognos. Januari 2015
—————————————————————————–

Prognos Kiruna: 
Årets första dag startar varmt med ca 3 plusgrader men sedan faller temperaturen och redan den 4:e är vi nere kring 15 minus igen.  Kiruna ser ut att ha ganska mycket snö att vänta från och med den 13.e och månaden ut. Sista veckan i januari ser ut att bli mildare med endast kring 7 minus.

Långtidsprognosen för Kiruna finner ni här.

Prognos Piteå: 
Årets första dag startar varmt med ca 5 plusgrader men sedan faller temperaturen och redan den 4:e är vi nere kring 9 minus igen. Veckan som följer sjunker temperaturrna ytterligare 5 grader men sedan vänder det uppåt  igen. Piteå ser ut att ha ganska mycket snö att vänta från och med den 13.e och månaden ut. Sista veckan i januari ser ut att bli mildare med endast kring 3 minus.

Långtidsprognosen för Piteå finner ni här.

Prognos Umeå: 
Årets första dag startar varmt med ca 4 plusgrader men sedan faller temperaturen och kring den 9:e är vi nere kring 11 minus igen.  Umeå ser ut att ha ganska mycket snö att vänta från och med den 5.e och månaden ut. Sista veckan i januari ser ut att bli mildare med endast kring 1 minus.

Långtidsprognosen för Umeå finner ni här.

Prognos Östersund: 
Årets första dag startar varmt med ca 3 plusgrader men sedan faller temperaturen och redan den 4:e är vi nere kring 8 minus igen. Veckan som följer sjunker temperaturrna ytterligare 5 grader men sedan vänder det uppåt  igen. Östersund ser ut att ha ganska mycket snö att vänta från och med den 14.e och månaden ut. Sista veckan i januari ser ut att bli mildare med endast kring 2 minus.

Långtidsprognosen för Östersund finner ni här.

Prognos Sundsvall: 
Årets första dag startar kring noll gradigt och någon regnskur men sedan faller temperaturen och den 8:e är vi nere kring 8 minus igen. Veckan som följer fortsätter i samma fotspår men sedan vänder det uppåt  igen. Gävle ser ut att ha ganska mycket snö att vänta från och med den 9.e till den 26:e. Sista veckan i januari ser ut att bli mildare med temperaturer kring noll.

Långtidsprognosen för Sundsvall finner ni här.

Prognos Gävle: 
Årets första dag startar med några plusgrader och någon regnskur men sedan faller temperaturen och redan den 5:e är vi nere kring 8 minus igen. Veckan som följer fortsätter i samma fotspår men sedan vänder det uppåt  igen. Gävle ser ut att ha ganska mycket snö att vänta från och med den 8.e till den 21:a. Sista veckan i januari ser ut att bli mildare med enstaka plusgrader när vi kliver in i februari.

Långtidsprognosen för Gävle finner ni här.

Prognos Karlstad:
Årets första dag startar med några plusgrader och någon regnskur men sedan faller temperaturen och den 7:e är vi nere kring 8 minus igen. Veckan som följer fortsätter i samma fotspår men sedan vänder det uppåt  igen. Karlstad ser ut att ha ganska mycket snö att vänta från och med den 13.e till den 23:e. Sista veckan i januari ser ut att bli mildare med enstaka plusgrader när vi kliver in i februari. Stor varning för en isig sista vecka.

Långtidsprognosen för Karlstad finner ni här.

Prognos Stockholm:
Årets första dag startar varmt med ca 6plusgrader men sedan faller temperaturen så sakteliga och när vi närmar oss den 7:e så blir det minusgrader några dagar igen innan plusgraderna återkommer kring den 13:e. Huvudstaden ser även ut att ha ganska mycket snö att vänta mellan den 13.e och 23:e januari. Summerat för januari så ser det dock ut att vara fler dagar med plusgrader än minusgrader.

Långtidsprognosen för Stockholm finner ni här.

Prognos Linköping: 
Årets första dag startar varmt med ca 6 plusgrader men sedan faller temperaturen så sakteliga och när vi närmar oss den 7:e så blir det minusgrader några dagar igen innan plusgraderna återkommer kring den 13:e. Linköping ser även ut att ha ganska mycket snö att vänta mellan den 13.e och 23:e januari. Summerat för januari så ser det dock ut att vara fler dagar med plusgrader än minusgrader. Stor varning för en isig sista vecka med mycket underkylt regn.

Långtidsprognosen för Linköping finner ni här.

Prognos Jönköping: 
Årets första dag startar varmt med ca 5 plusgrader (risk för regn även) men sedan faller temperaturen så sakteliga och när vi närmar oss den 7:e så blir det minusgrader några dagar igen innan plusgraderna återkommer kring den 13:e. Jönköping ser även ut att ha ganska mycket snö att vänta mellan den 11.e och 23:e januari. Summerat för januari så ser det dock ut att vara fler dagar med plusgrader än minusgrader. Stor varning för en isig sista vecka med mycket underkylt regn.

Långtidsprognosen för Jönköping finner ni här.

Prognos Göteborg: 
Större delen av januari blir det ganska behagliga temperaturer i Göteborg. Månaden ser ut att ligga mestadels kring 4 plusgrader, men den 7:e till 12:e är det minus 4 grader som råder. Trotts det något varma januarimånaden som det ser ut att bli så ser vi även en hel del snödagar.  Sista veckan och starten av februari är ordningen återställd. Kring 4 plusgrader och en hel del regndagar.

Långtidsprognosen för Göteborg finner ni här.

Prognos Malmö: 
Årets första dag startar varmt med ca 6 plusgrader men sedan faller temperaturen så sakteliga och när vi närmar oss den 7:e så blir det minusgrader en dag eller 2 dagar igen innan plusgraderna återkommer. Malmö ser även ut att ha ganska mycket snö att vänta mellan den 11.e och 21:e januari. Summerat för januari så ser det dock ut att vara mestadels dagar med någon enstaka plusgrad.

Långtidsprognosen för Malmö finner ni här.

Prognos Karlskrona: 
Årets första dag startar varmt med ca 7 plusgrader men sedan faller temperaturen så sakteliga och när vi närmar oss den 7:e så blir det minusgrader en dag eller 2 dagar igen innan plusgraderna återkommer. Vi skymtar några snödagar i mitten på månaden och vill flagga för att sista veckan ser ut att bli rejält blåsig! Kring 4 plusgrader när januari övergår i februari.

Långtidsprognosen för Karlskrona finner ni här.

Prognos Visby: 
Årets första dag startar varmt med ca 6 plusgrader men sedan faller temperaturen så sakteliga även om minusgraderna ser ut att hålla sig borta.  Vi spår en hel del snödagar mellan den 7:e och 23:e och vill flagga för att sista veckan ser ut att bli rejält blåsig! Kring 4 plusgrader när januari övergår i februari.

Långtidsprognosen för Visby finner ni här.

Kom ihåg att långtidsprognoser är enbart indikationer. Inkommande högtryck eller lågtryck kan förändra prognoserna radikalt. 

 

 

comments powered by Disqus